.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
CaptchaCode

Επαλήθευση αριθμού
Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Ελλησπόντου από τα νερά της Ζωοδόχου Πηγής και ενισχύεται η τροφοδοσία της πόλης της Κοζάνης


Οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Ελλησπόντου Ελλησπόντου πρόκειται να δοθεί με την κατασκευή του  έργου  «ΝΕΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ» , του οποίου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση.
Η ύδρευση των οικισμών του Ελλησπόντου, που σήμερα λόγω των γνωστών συνθηκών, γίνεται από τις πηγές της Ερμακιάς και σε ορισμένες περιπτώσεις από τις γεωτρήσεις του Βαθυλάκου, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, θα εξασφαλιστεί πλέον από τα νερά της Ζωοδόχου Πηγής. Επιπρόσθετα σε περίπτωση υπερεπάρκειας θα μπορεί να ενισχυθεί και το υδρευτικό σύστημα της Κοζάνης από τη συγκεκριμένη πηγή.
«Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή του Ελλησπόντου αλλά και για όλο το Δήμο, που οραματιστήκαμε, ωριμάσαμε και υλοποιούμε » δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μείωση κατά 50% δημοτικών τελών για πολύτεκνους ΑμεΑ και απόρους

Τη μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50%  για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67% και άνω και απόρους (κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης) για το έτος 2018, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με την απόφαση 753/2018.
Για να τύχει ένας κάτοικος του Δήμου τη μείωση αυτή στα δημοτικά τέλη, πρέπει  να καταθέσει  μέχρι και 31 Μαρτίου 2019,  στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης (γραφείο προσόδων), τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Προστατευτικές μπάρες κατά μήκος του ρέματος Σουλού τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης- Ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής του Ελλησπόντου υλοποιείταιΈνα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ελλησπόντου , αλλά και των εκατοντάδων καθημερινά διερχόμενων οδηγών, ικανοποιείται  με την τοποθέτηση  στηθαίων ασφαλείας κατά μήκος του ρέματος Σουλού. Ο Δήμος Κοζάνης τοποθέτησε μπάρες μήκους 3χλμ. ενώ υπολείπονται  1,7χλμ. τα οποία  αναμένεται να καλυφθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
« Παράλληλα με το ρέμα Σουλού, υπάρχει ένας αγροτικός  δρόμος περίπου 4,5χλμ., με γνωστή επικινδυνότητα εδώ και χρόνια, όπου δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και  ανθρώπινες ζωές. Ένας δρόμος από τον οποίο καθημερινά διέρχονται οι κάτοικοι  της περιοχής του Ελλησπόντου (κυρίως Ακρινής και Αγίου Δημητρίου), εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και όσοι μετακινούνται από και προς την περιοχή Δημ. Υψηλάντη.

 Περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση και επέκταση του Τιάλειου Γηροκομείου από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη ΙωαννίδηΥπεγράφη από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης της υπάρχουσας πτέρυγας και κατασκευής νέας στο Τιάλειο Γηροκομείο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.
«Μια σπουδαία  μέρα η σημερινή καθώς   υλοποιείται η  δέσμευση μας για εκτέλεση ενός έργου μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διαβίωση τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ,  τον Μητροπολίτη κ. Παύλο και το σύνολο των ανθρώπων της  Μητρόπολης για την καθοδήγηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης